Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ZUBROWKA

Η Zubrowka είναι μία premium βότκα,που ξεχωρίζει γιατί περιέχει εκχύλισμα bison grass, δηλαδή βισονόχορτου.
Παράγεται στην πόλη Bialystok,στο αποστακτήριο Polmos,μια από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες αποστακτικές μονάδες στον κόσμο.
Κεντρικό στοιχείο της βότκας αυτής είναι το βισονόχορτο,από το δάσος της Bialowieza,στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία.
Εκεί ζουν οι τελευταίοι βίσονες της περιοχής,σ΄ένα πανέμορφο παρθένο δάσος και το bison grass είναι η αγαπημένη τροφή τους.
Οι τοποθεσίες στις οποίες φυτρώνει  είναι δύσβατες και μυστικές για τον πολύ κόσμο.
Το βισονόχορτο συλλέγεται από τα χέρια έμπειρων χωρικών φύλλο-φύλλο,μία φορά το χρόνο,κάθε Ιούνιο.
Γι'αυτούς τους λόγους,η τιμή του φτάνει τα 400 ευρώ το κιλό.
Το βισονόχορτο εκχυλίζεται για κάποιες ώρες μέσα σε καθαρό οινόπνευμα και στη συνέχεια αναμειγνύεται με τη βότκα,με την οποία παραμένει σχεδόν 2 εβδομάδες πριν εμφιαλωθεί.
Στη βότκα Zubrowka,η οποία είναι η μοναδική βότκα στον κόσμο με γεύση βισονόχορτου,το εν λόγω βότανο χαρίζει ένα αμυδρά υπόλευκο χρώμα,καθώς και πολύ διακριτικά αρώματα πράσινου τσαγιού, άγουρου αμύγδαλου και χορταριού.
Ένα από τα πιο καλοσχηματισμένα φύλλα βισονόχορτου εισάγεται σε κάθε φιάλη Zubrowka ως διακοσμητικό,αφού υποστεί ειδική επεξεργασία,ώστε να μην έχει πλέον καμία γεύση και άρωμα,για να μην διαταράξει στο παραμικρό την ισορροπία της ήδη έτοιμης βότκας.
Η Zubrowka προτείνεται να πίνεται σκέτη,ελαφρά δροσερή (όχι παγωμένη),ενώ μπορεί να αποτελέσει και εξαιρετική βάση για κοκτέιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου